srijeda, 8. kolovoza 2018.

MANGOSTEEN

Antioksidansi su tvari koje štite stanice od oksidacijskog djelovanja slobodnih radikala. Slobodni radikali nastaju svakodnevno u našem organizmu kao proizvod razlaganja kisika u procesu oksidacije hrane. Taj proces je potreban za stvaranje energije neophodne za život. 
Antioksidansi blokiraju put slobodnih radikala i tako štite  tkiva od njihovog utjecaja. Antioksidansi stupaju u reakciju sa slobodnim radikalima. Oslablađaju ih i deaktiviraju.  
Antioksidansi jačaju imunitet, usporavaju starenje, štite srce i krvne žile, snižavaju razinu kolesterola, pomažu suzbijanju razvoja tumora, pomažu kod kroničnih plućnih bolesti, smanjuju rizik nastanka raka...
        VITAMIN C - VITAMIN E - KAROTENOIDI
      LIKOPEN – BETAKAROTEN – LUTEIN – FLAVONOIDI
         SELEN - CINK - KOENZIM Q – ANTOCIJAN

ORAC ljestvica (Oxygen Radical Absorbance Capacity) je ljestvica antioksidativnih kapaciteta svake hrane koja na temelju brojeva govori o snazi antioksidativnog djelovanja. ORAC vrijednost se dobije tako da se određena vrsta hrane izloži djelovanju slobodnih radikala i promatra se koja je hrana osjetljivija na oksidaciju  U Forever Pomesteen Power proizvodu svi sastojci su u vrhu vrijednosti ORAC ljestvice naručito NAR I MANGOSTEEN !
Mangosteen je voće okruglog oblika, ljubičaste boje, plod tropske zimzelene biljke koja potječe iz Azije. Konzumira se samo unutarnji dio ploda (bijele boje ) – sirov, sušen ili kao sok. Slabo je poznat u Europi i sjevernoj Americi. Često ga nazivaju SUPER VOĆEM jer ima odličan okus, izgled i teksturu,  bogat je nutrijentima i ima snažna antioksidacijska svojstva.




Forever Pomesteen Power patentirana je mješavina voćnih sokova i ekstrakata, uključujući  nar, kruške, mangosteen, maline, kupine, borovnice i sjemenke grožđa.

Dnevno je potrebno uzeti 30 ml Forever Pomesteen Power / djeca 10-15 ml 

Jako je ukusan ... i što je najvažnije djeca ga obožavaju !

Nema komentara:

Objavi komentar