četvrtak, 16. kolovoza 2018.

ALOE VERA I HOMEOPATIJA


DERMATITIS  LIJEČEN  6  MJESECI, 

U POTPUNOSTI NESTAO ZA 3 DANA !

(Zbog zaštite identiteta malodobnog djeteta, koristit ću inicijale NN)

NN se javio u bolnicu na odjel dermatologije zbog crvenila u području pazuha te unutrašnje strane nadlaktice.(slika1) Liječnik navodi da se radi o eritematoznom oštroograničenom arealu uz deskvamaciju. Uputio je dijete na mikrobiologiju, te analizu strugotina na dermatofite i Candidu. 
Propisana terapija je uključivala lokalno, kreme antibakterijskog, fungicidnog te protuupalnog djelovanja uz  Pantexol i Lipikar AP+. Nakon svake lokalne primjene kreme, crvenilo je izgledalo sve gore i gore. Ponovni odlazak liječniku i NN je dobio novu dijagnozu - Dermatitis atopica. Zatraženo je učiniti ukupni IgE. U terapiju je uveden loratadin 10 mg/dan i betamethason. Rezultat IgE - 23 IU/ml (referentna vrijednost <200). Terapija nije poručila poboljšanje. Na sljedećem pregledu terapija je produžena do jeseni kada je preporučeno napraviti alergotest.
Majka ne zna što više učiniti, uz 6-7 krema koje ima kod kuće, dijetetu je stanje sve gore i gore. Pitala je za savjet, imam li bilo kakvo riješenje za problem njezina sina?


Odmah sam joj donjela Aloe Vera Gelly ( 100 % Aloe Vera u gelu ) Majka je namazala gel, koža se naočigled počela smirivati. ( slika 2)

 

Dijete sam pregledala. Od majke sam dobila sve potrebne informacije za homeopatsko savjetovanje. Kroz par sati odredila sam mu terapiju. NN je navečer uzeo prvu dozu lijeka, ujutro se crvenilo vidljivo počelo povlačiti, navečer i sljedeće jutro je uzeo još jednu dozu i crvenilo je apsolutno nestalo. 

Kako je „bolest“ nastala? Ako je podražaj organizma veći od otpornosti organizma, pojavit će se stanje neravnoteže sa znacima i simptomima koji se pogrešno nazivaju bolest. Homeopatija je određenom remediom organizam vratila u stanje ravnoteže. Simptomi su se povukli, a time i „bolest“.  Dijete nakon toga, više nije uzimalo nikakvu terapiju. NN je stabilno bez ikakvih simptoma. 
Područje pazuha normalne je  koloracije, koža je zdrava na izgled i na dodir (slika3)











 

Nema komentara:

Objavi komentar